resurse educationale

Educatie online

Platformele online de educație

Contextul actual a accelerat procesul de învăţare online. Chiar dacă mulţi dintre elevi şi profesori nu au fost pregătiţi pentru asta, unii nici nu şi-au dorit, acum predarea prin intermediul internetului a devenit o necesitate. Google Classroom este una dintre platformele recomandate de Ministerul Educaţiei si Cercetarii pentru lucrul online cu elevii. Aceasta oferă posibilitatea atât profesorilor, cât şi elevilor, să încarce materiale, să posteze diverse anunţuri şi, special pentru profesori, să dea note materialelor lucrate de elevi şi încărcate aici. De asemenea, platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365 A1 pot fi utilizate în procesul de predare, cu interfață în limba română. Ambele licențe se activează în mod gratuit, prin intermediul portalului de activare clasaviitorului.ro și pot fi utilizate, tot gratuit, pe durata de funcționare a unității de învățământ.

EDU.RO RețeauaEDU este comunitatea de eLearning a învățământului preuniversitar din România. Din rețeauaEDU fac parte școli și CCD-uri din întreaga țară. Noi sprijinim învățământul online de calitate și vrem să vă ajutăm să aveți cea mai plăcută și eficientă experiență de eLearning. Indiferent de rolul pe care îl aveți: elev, profesor, părinte sau reprezentat al unei instituții de învățământ, în reteauaEDU veți avea parte de o adevărată experiență digitală.

Documente de referință

Ghiduri de la Ministerul Educației și Cercetării

Portalul Ministerului Educației și Cercetării: educatiacontinua.edu.ro

Resurse CRED

•   ORDIN 5545/2020 – Metodologia cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, respectiv prelucrarea datelor cu caracter personal

Link-uri către soluții complete, platforme și resurse educaționale online

Am adunat, pentru elevi, profesori și părinți, o colecție de resurse utile pentru această perioadă 

Soluții complete educaționale online: 

 Platforme pentru (video)conferințe:

  • Skype
  • Google Meet
  • Zoom
  • WhatsApp
  • Facebook Messenger

Resurse și materiale educaționale online:

Pentru învățământul primar:

Alte link-uri utile:

MANUALE DIGITALE

Centrul Național de Politici şi Evaluare în Educație – Manuale Digitale