Misiune si valori

MISIUNE

Şcoala Gimnaziala Nr.32, folosind strategii didactice potrivite pentru a determina o învăţare de calitate, îşi propune să formeze un copil deschis, atent cu și la cei din jur, curios, reflexiv, îndrăzneț, informat, principial  și, nu în ultimul rând,  onest, comunicativ și creativ care, pe lângă conținuturi și informații, achiziționează tehnici de documentare și de cercetare valabile în orice context socio-cultural și abilități de comunicare și de lucru în echipă utile în orice domeniu de activitate, toate acestea făcându-l să fie capabil să-și urmeze visurile, să devină creatorul propriului său drum, să-și folosească imaginația pentru a schimba lumea din jurul său și pe sine odată cu ea.Orice copil are un potential educativ innascut, pe care noi il descoperim si il activizam. Ne educam elevii asezandu-i in centrul procesului educativ si-i orientam in arta de a munci, folosind metode moderne si tehnologii informationale, pregatindu-i pentru integrarea in societate.

VIZIUNE

Școala este locul în care copiii, părinții și profesorii devin membri ai unei comunități, parteneri de încredere într-un proces educativ temeinic și de durată, care urmărește formarea unui individ pregătit și adaptat socio-profesional care, pe lângă bagajul de cunoștințe teoretice, părăsește școala și cu un set de valori și atitudini care să-i dea posibilitatea să se adapteze permanent la societatea actuală, aflată într-o continuă schimbare.Scoala Gimnaziala Nr. 32 isi propune sa dezvolte in parteneriat cu comunitatea locala un mediu favorabil invatarii, sa-si pregateasca elevii pentru o etapa superioara in educatie.

Valori si atitudini:

Onestitate față de sine – Acceptare – Atitudine proactivă

Comunicare cu cei din jur  Înțelegere – Încredere

Creativitate într-o lume a cărei limită e cerul – Perseverență – Libertate

„Omul cât trăiește învață” nu este doar un proverb, ci principiul de bază al vieții. Omul învățat nu este un produs, ci un proces permanent de dobândire a complexității.  Omul complex este dispus să se privească în orice secundă în oglindă cu onestitate, să-și recunoască și să-și accepte atât punctele tari, cât și pe cele slabe, are o atitudine proactivă față de sine, are încredere în sine, astfel încât să poată să se comunice și să comunice cu cei din jur, este înțelegător și perseverent, urmându-și în permanență visurile, descoperind atributele propriei unicități și asumându-și libertatea de a crea, schimbând lumea și pe el odată cu ea.

OBIECTIVELE SPECIFICE SCOLII:

  1. Asigurarea unui personal didactic bine pregătit prin participarea la cursuri de pefecționare și formare continuă
  2. Organizarea de activități de instruire și consiliere pentru elaborarea de programe de opțional competitive
  3. Dezvoltarea competențelor de comunicare ale elevilor
  4. Depistarea, dezvoltarea si cultivarea talentelor
  5. Familiarizarea elevilor cu elemente ale culturii engleze și franceze
  6. Cultivarea capacității creative a elevilor
  7. Educarea elevilor pentru mediu
  8. Dezvoltarea toleranței
  9. Accesarea unor proiecte europene
  10. Dezvoltarea de parteneriate educaționale
  11. Modernizarea continuă a bazei materiale a școlii
  12. Atragerea de resurse extrabugetare

FINALITĂȚILE ȘCOLII

  1. Definirea personalității școlii în cadrul comunității locale
  2. Elaborarea de programe CDȘ competitive, atractive
  3. Dezvoltarea capacității de autocunoaștere, în vederea realizării unei opțiuni profesionale corecte
  4. Dezvoltarea unei motivații interne a învățării
  5. Valorificarea instruirii în contexte și situații nou-create
  6. Formarea unei personalități complexe, adaptabile la condițiile actuale ale societății
  7. Dezvoltarea competențelor de comunicare, a relațiilor interpersonale

obiectivele scolii:

Organizăm un mediu sigur și stimulant în care toți copiii pot învăța cu entuziasm, încredere și bucurie. Ne asigurăm că fiecare copil își atinge potențialul în contextul propriului ritm de dezvoltare. Creăm contexte educaționale în care copilul să-și crească stima de sine și satisfacția împlinirii.

Determinăm dezvoltarea aptitudinilor și atitudinilor care să permită învățarea pe tot parcursul vieții. Orientăm procesul instructiv-educativ adaptându-l constant la o lume mereu în schimbare.Îndrumăm fiecare copil să devină un membru responsabil și implicat în societate.

Lucrăm în parteneriat strâns cu părinții, sprijinindu-i în educația copiilor lor. Susținem educația incluzivă, nimeni nu este discriminat din niciun punct de vedere. Suntem constant preocupați de formarea profesorilor și personalului pentru a ne asigura că toți copiii beneficiază de cea mai bună educație pe care o putem oferi.

valorile scolii:

INOVAȚIE

Oferim educație în acord cu anul în care trăim.

FAMILIE

Considerăm grădinița și școala ca a doua casă.

BUCURIE

Promovăm educația cu zâmbetul pe buze.

INTEGRITATE

Facem ceea ce promitem. De fiecare dată.

EXCELENȚĂ

Suntem exigenți cu noi înșine. Rabdatori cu copii noștri.

SPIRIT COMUNITAR

Încurajăm învățarea și colaborarea la toate vârstele.