cluburi si activitati

𝟏𝟎 𝐀𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟕.𝟑𝟎.

LANSAREA OFICIALA A REVISTEI CLUBUL OAMENILOR DE CARACTER,SCOALA CARACTERELOR – EXCELENTA IN EDUCATIE

𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐢𝐩𝐨𝐥𝐢- 𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢 𝐚𝐢 𝐂𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐚̆ 𝐯𝐨𝐫 𝐢̂𝐦𝐩𝐚̆𝐫𝐭𝐚̆𝐬̦𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞, 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐨𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐮𝐬̦𝐢𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐥𝐨𝐫!

𝐕𝐨𝐦 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 ce înseamnă Clubul în Școala Gimnazială Nr 32, in Colegiul National I.L.Caragiale, în Școala Gimnazială Sfântul Silvestru, in Liceul bilingv Miguel de Cervantes și în alte școli afiliate acestei mișcări ce devine încet, încet, națională.

𝐕𝐨𝐦 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 această revistă a Clubului ce azi are caracter național, în curând va avea caracter internațional.

Și 𝐯𝐨𝐦 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐚𝐥𝐞𝐬 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐂𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥 𝐎𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫 𝐬̦𝐢 𝐜𝐞 𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞 𝐧𝐨𝐮 𝐢𝐧 𝐄𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐚 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐢̂𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, 𝐬̦𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐚𝐥𝐞𝐬 𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐠𝐞𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐦 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫𝐞, 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚̆𝐦 𝐌𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐄𝐃𝐔𝐂𝐀𝐓̦𝐈𝐄.

Vă așteptăm 𝐢̂𝐧 𝐬𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢, 𝐞𝐭𝐚𝐣𝐮𝐥 𝐝𝐨𝐢, 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐨 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐚̆ 𝐜𝐨𝐧𝐬̦𝐭𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫, 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐟𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐯𝐬!

Pentru ca întâlnirea să pornească de la o bază de informații 𝐢𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐭̦𝐢 𝐠𝐚̆𝐬𝐢 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐚̆ 𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 – 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐅𝐮𝐧𝐝𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐕𝐢𝐚𝐭̦𝐚̆

www.scoalacaracterelor.ro

Mulțumim.

Cu respect și recunoștință pentru toți cei care sunt sau vor să devină Oameni de Caracter, de Cuvânt și de Onoare,

Mentorii Fondatori ai Clubului Oamenilor de Caracter,

Prof.Ilie Cățoiu

Prof.Sandu Zamfirescu

1 aprilie 2023

LECTURI DE WEEKEND

O postare de weekend, care sper să facă plăcere, tuturor celor ce au prețuirea gândirii autentice.

Clubul Oamenilor de Caracter este un mediu al învățării rostului și sensului formării prin Educația Fundamentelor de Viață.

Este un mediu al tinerilor și formatorilor de calitate, ce pune mai presus de propria persoană evoluția prin cunoaștere.

Nu există altă cale mai dragă oamenilor de caracter decât cea a explorării minții umane și hrănirii Adevărului, Binelui, Frumosului.

Iată o explicație a zilelor de azi din perspectiva unui uriaș gânditor român, un intelectual de excepție, ale cărui idei vorbesc tocmai despre greutatea și importanța faptelor făcute cu rost, sens și conștiință: Andrei Pleșu.

Bucurață-vă de lectura gândurilor sale, merită a zăbovi un pic și a le asuma personal, în căutarea sensului propriu de viață.

*”Cei mai buni oameni* au un *sentiment pentru frumos, curajul de a-și asuma riscuri, disciplina de a spune adevărul, capacitatea de sacrificiu*. În mod ironic, *virtuțile lor îi fac vulnerabili; sunt adesea răniți, uneori distruși*.” după spusele lui Ernest Hemingway. Și *pentru ca cei mai buni oameni să existe, fără ca vulnerabilitatea să le vină de hac, au ”nevoie de iubire și de sens”*, găsea potrivit Nicolae Steinhard.

*Dacă* ești un tânăr ce cauți în viața ta Iubire și Sens,

*dacă* ai dorință de Adevăr, Bine și Frumos,

*dacă* îți pasă cum, ce și mai ales pentru ce gândești și trăiești,

*atunci Clubul Oamenilor de Caracter este locul unde vei descoperi, înțelege și asuma ce înseamnă Mentalitatea unui Om de Caracter, a ta, de fapt, așa cum îți dorești să fii.*

*Vei descoperi rădăcinile devenirii tale integre și autentice! Pentru că nu există împlinire mai mare decât cea a minții, sufletului și spiritului în deplinătatea libertății de a gândi!*

*Când?* Începând de miercuri, 4 octombrie, orele 17.50-18.50,

*Unde?* în Amfiteatrul Școlii 32, etaj 2, ultima sală pe culoarul spre sala de sport.

*De ce?*

*Pentru că* putem înțelege și asuma personal de ce viața merită trăită cu rost, sens și conștiință.

*Pentru că* generația tinerilor și părinților de azi și e responsabilă pentru ce va fi mâine, oriunde Educația Fundamentelor de Viață este cuvântul de ordine al devenirii.

*Pentru că* ne putem bucura în deplină conștiență de puterea liberului-arbitru, și de ce n-am face-o?…

*Haideți să facem o călătorie frumoasă din cunoașterea de sine și devenirea personală, alături de oameni care au dorința de a dărui și construi mentalități frumoase, de învingători integri, autentici, reali!*

Pentru participare, *puteți face înscrierile* la profesorii diriginți, prin formularul pus la dispoziție la adresa https://scoalacaracterelor.ro/…/Adeziune_Tineri_Club.pdf sau direct la întâlnirile de Club, în programul mai sus menționat.

*Suntem Mentor prof. Ilie Cățoiu și Mentor prof. Sandu Zamfirescu, inițiatorii programului, și vă suntem alături în călătoria cunoașterii de sine la întâlnirile săptămânale de Club!*

*Clubul Oamenilor de Caracter – Clubul celor care construiesc Mentalități, Atitudini, Deprinderi, Comportamente și Obiceiuri sănătoase!*

Pentru informații suplimentare: https://cartimagice.ro/clubul-oamenilor-de-caracter/ și https://scoalacaracterelor.ro/club/

28 Sepembrie 2023

OFERTA ACTIVITATILOR EXTRASCOLARE

Scopul activităţilor extraşcolare este dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea elevilor în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut, cultivarea interesului pentru activităţi socio-culturale, facilitarea integrării în mediul şcolar, oferirea de suport pentru reuşita şcolară în ansamblul ei, fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudinile caracteriale.

Dragi părinți!

Sper că sunteți bine și vă doriți sprijin și susținere reală în rolul de părinte!

✔Pentru că dorim să aducem plus-valoare și pragmatism în educația tinerilor de azi, în mod special a copiilor Dvs, ”Clubul Oamenilor de Caracter” prin Fondatorii săi, Mentor prof. Ilie Cățoiu și Mentor prof. Sandu Zamfirescu, vă invită să dați copiilor Dvs. șansa unei educații alese, a Valorilor, Principiilor, Credințelor și Virtuților de Caracter.

✔Ce vă propunem, efectiv?

Să le dați șansa copiilor dvs, ba chiar să îi îndemnați să participe activ la Atelierele Clubului, o dată pe săptămână, (timp de 60 de minute), cu scopul de a învăța, prin înțelegere, asumare și responsabilizare personală cum anume să facă față cu brio provocărilor vieții respectând reperele de integritate, conștiență și conștiință ale oamenilor cu adevărat de succes, ce pun Munca, Adevărul, Disciplina și celelalte valori autentice de caracter la temelia împlinirii personale!

Prin jocuri, provocări de cunoaștere și autocunoaștere și alte experiențe interesante centrate în jurul metodei ”Ghidul Magic al Caracterului” traducem Valorile, Virtuțile, Credințele și Principiile de Caracter în Aatitudini, Comportamente, Deprinderi și Obiceiuri sănătoase.

✔Când?

În fiecare zi de miercuri, orele 17.50 – 18.50

✔Unde?

În Sala de festivități a scolii, etaj 2, spre sala de sport.

✔De ce?

Pentru că doar așa putem duce mai departe Educația reală a Civilizației umane, pentru că tinerii sunt șansa unei lumi mai bine, pentru că Merităm, Vrem și Putem a face o lume mai bună, pas cu pas, zi de zi, Atelier cu Atelier.

✔Pentru participarea copiilor dvs puteți face înscrierile la profesorii diriginți, prin formularul pus la dispoziție la adresa https://cartimagice.ro/…/Adeziune_Tineri_Clubul… sau formularul fizic ridicat de la profesorii-mentori

✔,,Clubul Oamenilor de Caracter,, este o inițiativă de Educație reală a Fundamentelor de Viață, destinată tinerilor și familiilor lor, cu scopul manifest de a ajuta preadolescenții și adolescenții să își descopere, cunoască și dezvolte

Caracterul în mod integru și autentic, să învețe cum să se adapteze provocărilor de viață având la bază repere de necontestat.

👉Pentru informații suplimentare: https://cartimagice.ro/clubul-oamenilor-de-caracter/ și https://scoalacaracterelor.ro/club/

👉Vă așteptăm la întâlnirile săptămânale de Club și vă dorim sănătate, spor și inspirație în rolul de Părinte!

Mentor prof. Ilie Cățoiu – 0744582709

Mentor prof. Sandu Zamfirescu – 0723699857