Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025. Calendarul și metodologia, publicate în Monitorul Oficial

Calendarul înscrierii copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025 a fost publicat vineri, 22 martie, în Monitorul Oficial. Conform documentului, completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți va avea loc în perioada 11 aprilie – 14 mai. Cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare se va face în două etape, cea de-a doua fiind organizată pentru înscrierea pe locurile rămase libere a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți din diferite motive.

Ordinul ministrului educației privind aprobarea Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar și a Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2024—2025 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Conform calendarului aprobat, părinții vor completa cererile-tip de înscriere, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, între 11 aprilie și 14 mai. Prima etapă de înscriere începe pe 14 mai și se va încheia pe 29 mai când vor fi afișate, în unitățile de învățământ și pe site-urile inspectoratelor școlare, listele candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase libere. A doua etapă de înscriere în învățământul primar se va desfășura în perioada 30 mai – 21 iunie.